Funktionellin blogi

04/01/2018

Riittävä ravintoaineiden saanti on välttämätöntä hyvinvoinnille, mutta saako ruoasta kaikki tarvittavat ravintoaineet? Tohtori Kurt W.Donsbach toteaa Luontaistuntija lehdessä 1/2011, että valitettavasti hyvin harva saa tavallisesta ruoastaan riittävästi ravintoaineita, sillä maaperä jossa kasvit kasvavat on köyhtynyt. Lisäksi suurin osa vihanneksista ja hedelmistä kerätään raakoina ja kypsytetään laatikoissa. Valitettavasti myös jalosteiden käyttö kasvaa jatkuvasti.
 

Ei siis ole ihme, että tutkimukset osoittavat yli 50-vuotiaiden kärsivän useiden vitamiinien ja hivenaineiden puutoksista. Donsbacin mukaan yksikään sairaus ei johdu lääkkeiden puutteesta, mutta lähes kaikkien kroonisten tautien taustalla on yhden tai useamman ravintoaineen puutos. Elimistö ei toimi odotetulla tavalla, jos kärsii ravintoaineiden puutteesta. "Ei voi syödä huonolaatuista ruokaa ja odottaa että keho pysyisi vahvana, mieli tasapainoisena ja aktiivisena, ja immuunijärjestelmä vahvana. USA:n maatalousministeriön...

17/11/2017

D-vitamiinin saannin tärkeydestä kirjoitetaan yhä enemmän. Joka viikko uutisoidaan uusista tutkimustuloksista, niin D-vitamiinin terveysvaikutuksista kuin väestön D-vitamiinin vajeesta. Olemme tottuneet hyväksymään, että heti syksyllä alkaa lasten nuhakuumekierre, joka laantuu vasta keväällä. Talviaikaisella lasten D-vitamiinivajeella on kuitenkin selvästi yhteys infektiotauteihin. Pystyt vaikuttamaan tähän oikeasti ihan itse!
 

Professori Ilari Paakkari kirjoitti 6.9.2010 Duodecimissa (lääkäreiden ammattilehti), että valtaosa suomalaisista kärsii merkittävästä D-vitamiinin puutteesta etenkin talvisin. Kaikkein huonoimmassa tilanteessa ovat lapset, vanhukset ja laitoksissa asuvat. Paakkari toteaa D-vitamiinin saantisuositusten olevan nykyisen tiedon mukaan riittämättömän alhaiset. D-vitamiinin turvallisista annoksista Paakkari totesi, että aikuisille 50 µg/pv tai jopa 125 µg/pv on turvallinen ja joskus tarpeellinen määrä. European Journal of Clinical Nutrition -tiedelehden artikkelissa...

23/08/2017

Tavoitteena on alkion oikeanlainen kehitys kahdesta alkusolusta, munasolusta ja siittiöstä vähitellen sikiöksi. Solujen lisääntymiseen, jakaantumiseen ja erilaistumiseen tarvitaan paljon polttoaineita, eli vitamiineja, hivenaineita ja rasvahappoja. Alkio saa nämä siitä ravinnosta mitä äiti syö. Eli käytännössä lapsi rakentuu kokonaan niistä raaka-aineista mitä äiti suuhunsa laittaa.
 

Sikiön kehitykseen tarvitaan riittävästi suojaravinteita ja rasvahappoja. Tutkimusten mukaan lapset, jotka ovat saaneet äidin raskausaikana riittävästi rasvahappoja ovat terveempiä, vähemmän allergisia ja keskittymiskyky ja oppimiskyky on parempi. Tämä tarkoittaa omega-3, omega-6, omega-7 ja omega-9 rasvahappoja oikeassa suhteessa päivittäin.


Raskausaikana tarvitaan paljon suojaravinteita


Äiti tarvitsee itse oman kehonsa toimintaan suojaravinteita ja rasvahappoja solujensa fysiologisen tarpeen verran.  Sikiön kehitys vaatii suojaravinteita ja rasvahappoja solujen lisääntymiseen ja erilaistumiseen. Yhteensä...

Please reload

Valitse aihealue
Please reload

Suosituimmat

Miksi ravintolisiä tarvitaan?

04/01/2018

1/3
Please reload

Arkisto
Please reload

Seuraa myös Twitteriäni
  • ElinaToimela