top of page

Miksi ravintolisiä tarvitaan?


Riittävä ravintoaineiden saanti on välttämätöntä hyvinvoinnille, mutta saako ruoasta kaikki tarvittavat ravintoaineet? Tohtori Kurt W.Donsbach toteaa Luontaistuntija lehdessä 1/2011, että valitettavasti hyvin harva saa tavallisesta ruoastaan riittävästi ravintoaineita, sillä maaperä jossa kasvit kasvavat on köyhtynyt. Lisäksi suurin osa vihanneksista ja hedelmistä kerätään raakoina ja kypsytetään laatikoissa. Valitettavasti myös jalosteiden käyttö kasvaa jatkuvasti.

Ei siis ole ihme, että tutkimukset osoittavat yli 50-vuotiaiden kärsivän useiden vitamiinien ja hivenaineiden puutoksista. Donsbacin mukaan yksikään sairaus ei johdu lääkkeiden puutteesta, mutta lähes kaikkien kroonisten tautien taustalla on yhden tai useamman ravintoaineen puutos. Elimistö ei toimi odotetulla tavalla, jos kärsii ravintoaineiden puutteesta. "Ei voi syödä huonolaatuista ruokaa ja odottaa että keho pysyisi vahvana, mieli tasapainoisena ja aktiivisena, ja immuunijärjestelmä vahvana. USA:n maatalousministeriön julkaiseman tutkimuksen mukaan väestöstä hyvin harvat, jos ketkään, saavat syömästään ruoasta kaikki ravinteet, joita tarvitaan hyvän terveyden ylläpitoon. Tämän vuoksi Harvardin yliopiston tutkijat suosittavat kaikille aikuisille monivitamiinien käyttöä." Itse olen tätä ongelmavyyhtiä pohtinut aikoinaan paljon, erityisesti ensimmäisen lapseni syntymän aikoihin. Kuvittelin tuovani lapselleni terveellisen perustan syömällä paljon kasviksia ja itse tehtyä puhdasta ruokaa. Raskausaikana tämä onnistuikin, sillä ruokahalu oli valtava! =) Erehdyin kuitenkin ajattelemaan esiin tulleiden pienien vaivojen syitä, vaikka söin hyvin ja kaikkien ravitsemusoppien mukaisesti. Törmäsin funktionaaliseen lääketieteeseen ja yhtäkkiä löysin kaikkiin ongelmiin vastaukset! Todellakin tämä nyky-yhteiskunnan meno on johtanut siihen, ettei tavallisesta ruoasta saakaan kaikkia ravintoaineita, joita keho tarvitsee päivittäin normaaliin solutoimintaan. Samalla löysin suomalaisen marjoja kylmätekniikalla tuotteistavan yrityksen, jonka tuotteet ovat puhtaita ja turvallisia. Aloitin tuotteiden käytön, ja vaivani hävisivät yksi kerrallaan vähitellen. Ei enää akneihoa, ei huimausta, ei pistävää kipua nilkassa, ei kohonnutta kolesterolia, ei poskiontelon tulehduksia ja jopa alati vaivannut virtsatietulehduskierre hävisi olemattomiin. Nyt voin istua kylmällä kivellä ilman antibioottipurkkia taskussa. Ja väsymyksestä ei ole tietoakaan, päinvastoin!

Empiirinen koelaboratorio Toimela on nähnyt omakohtaisesti hyvinvoinnin kasvavan lisäravinteiden käytön myötä, samoin perheen ja asiakkaiden. Ja matka jatkuu...! =)

 

Tohtori Kurt W. Donsbach on amerikkalainen kiropraktiikan, naprapatian, ravitsemusopin ja luonnontieteiden tohtori. Hän on työskennellyt yli 45 vuoden ajan paremman terveyden hyväksi ja etsinyt erilaisia hoitomuotoja sairauksien ehkäisyyn ja niiden hoitoon.​

Valitse aihealue
Arkisto
Suosituimmat
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
Olen myös Facebookissa
bottom of page